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PRESS STATEMENT

Additions and Amendments to the MRA Rules of Racing and Requlations

Annex A sets out the additions and amendments (highlighted in bold) to
the MRA Rules of Racing and Regulations for implementation.

Registration of Professional Trainer Licence

2 Application for Professional Trainer licence by Jason Ong Koon Yew was
officially registered with MRA.

3 He has six months (till 29 January 2020) to secure stabling facilities at
any of the four associated Clubs, failing which his registration will lapse.

Applications for Assistant Trainer Licences

4 Tan Eng Peow, Ng Kok Keong and Loo Khai Meng were granted
Assistant Trainer licences for the remaining of the 2019 racing season. There are
attached to Trainers Mohamed Sukri bin Mohamed Mokrim, Young Keah Yong and
Johnny Lim Boon Thong respectively.



Applications for Stable Supervisor Licences

5 The following persons were granted Stable Supervisor licences for the

remaining of the 2019 racing season:

Stable Supervisor

A Vijayaraj a/l Siva Kumar
2 Ismayuddi bin Adnan

3 Kelvin Ng Lai Ruenn

Issued by Secretary, MRA (Singapore)

Employer (Trainer)

Siva Kumar afl D. Subramaniam
Charles Leck Tin Hong

Tan Hai Wang



Annex A

ADDITIONS AND AMENDMENTS TO
MRA RULES OF RACING AND REGULATIONS

MRA RULES OF RACING

PART |
PRELIMINARY

Interpretation

Rule 6{1)

In these Rules and any Regulations made thereunder, unless the context otherwise
requires:

“Apprentice Jockey” means a person who has satisfied the Local Committee that he
or she is, between the age of sixteen (16) years and twenty-six (26) years, duly
bound for a term of five (5) years and has been licensed by the Local Committee as
an Apprentice Jockey, and is serving as apprentice:

(a)  with an employing Trainer (Home Based Trainer); and fAmended rule to be
effective from 1 August 2019.]

(b) has within three (3) months of the date of commencement of apprenticeship
and/or the transfer of the apprentice to another trainer (or such further time as
the Local Committee may allow) lodged a duplicate or certified copy of the
Articles of Apprenticeship in accordance with the approved standard form of
Agreement.

“Apprentice Agreement” means the written agreement between an Apprentice
Jockey and an Employing Trainer as approved by the Committee or Local
Committee. [Added rule to be effective from 1 August 2019.]

“Employing Trainer” means a Trainer issued with a Trainer’s license and who
has entered into an Apprentice Agreement with an Apprentice Jockey. f[Added
rule to be effective from 1 August 2019.}

“Non-Approved Wagering Service” means a wagering service not approved by
the Association or the Associated Clubs or otherwise an illegal betting. [Added
rule to be effective from 26 July 2019.]



“Non-Approved Wagering Service Provider” means a wagering services
provider not approved by the Association or the Associated Clubs and or who
are otherwise illegal betting operators. [Added rule to be effective from 26 July
2019.]

“Overseas simulcast races” mean horse races being held at other tracks, in
real time, being broadcast simultaneously at the Associated Club(s). [Added
rule to be effective from 26 July 2019.]

PART VI : RIDERS
Race Riding and Further Responsibilities
Rule 44A [Amended rule to be effective from 1 August 2019.]

(2) Every Jockey or Apprentice shall claim his full allowance unless otherwise
permitted by the Stipendiary Stewards. The Jockey may be held liable for the
infringement of this Rule. In the case of an Apprentice, both employing
Trainer and Apprentice may be held liable for an infringement of this Rule.

(6) Every Jockey and Apprentice (and his employing Trainer) shall file a written
report to the Secretary if and when such Jockey or Apprentice has ridden ten
(10), forty (40), eighty (80) or one hundred and fifty (150) winners as the case
may be. In the event of default in such reporting by a Jockey, the Jockey may
be fined, suspended or disqualified. In the case of the default in such
reporting by an Apprentice, both the employing Trainer and Apprentice or
either of them may be fined, suspended or disqualified.

Jockeys may not bet or have an interest in a bet on horses racing
Rule 47 [Amended rule toc be effective from 26 July 2019.]
(1) It shall be a breach of the Rules of Racing for any Jockey to:

(a) his behalf to bet on horse racing;

(b)  receive knowingly from any person the proceeds, or any part thereof, of
any bet on horse racing;

(c) receive presents in connection with a race wherever run from any
person provided that:

(i) a Jockey may receive a present which shall neither be a reward
nor inducement for any act that is prohibited by or is contrary to
the Rules of Racing from the Owner of the horse he rides in that
race; and



(i) every such present which exceeds $1,000 shall be declared by
the Owner and his Jockey within seven (7) days of giving the
present in writing to the Secretary of the Association.

(2) When any Jockey has committed any breach of this Rule, the Stipendiary
Stewards may fine, suspend and/or disqualify the Jockey.
Apprentice Jockeys

Rule 50 [Amended rule to be effective from 1 August 2019.]

(1)

(2)

3)

(4)

(5)

(6)

(7)

An Apprentice Jockey licensed by an Associated Club shall at all times be
apprentised to a Home Based Trainer. The Home Based Trainer shall act as
his employing Trainer. The Apprentice Jockey may ride in races at the
Associated Club of the Home Based Trainer only, unless he obtains
Apprentice Jockey licences as provided under sub-rule (1) and (2) of this
Ruie.

An Apprentice Jockey who wishes to ride in races at any of the other
Associated Clubs must obtain Apprentice Jockey Licences at those
Associated Clubs. An Apprentice Jockey must be apprentised to a Home
Based Trainer before he can apply an Apprentice Jockey licence at the other
Associated Clubs.

The period for which the other Associated Clubs may grant Apprentice Jockey
licences shall not exceed the period of the Apprentice Jockey licence granted
by the Associated Club of the Home Based Trainer.

An Apprentice Agreement shali be in the prescribed form and shall
incorporate all the terms as may be stipulated from time to time by the
Committee.

No apprentice shall be permitted to ride in any race until he has attained the
age of sixteen (16) years.

Any Apprentice wishing to accept an outside ride in a race shall obtain the
approval of both his employing Trainer and the Stipendiary Stewards before
being declared to ride.

An Apprentice’s employing Trainer must furnish fo the Committee and/or to
the Local Committee at the end of each racing year a report on the
capabilities and conduct of the Apprentice apprentised to him.



Transfer of an Apprentice to Another Trainer
Rule 52 [Amended rule to be effective from 1 August 2019.]

(2) An Apprentice may be transferred to another employing Trainer with the
consent of all the parties to the Apprentice Agreement and with the written
approval of the Association.

Termination of an Indenture Agreement

Rule 53 [Amended rule to be effective from 1 August 2019.]

(1)  An application to vary the terms or terminate an Apprentice Agreement shall
be made to the Committee through the Secretary of the Association.

(2)  An Apprentice Agreement shall be terminated:

(a) upon the death of the employing Trainer, the Apprentice or by the
employing Trainer ceasing to be a licensed Trainer under these
Rules;

(b) by mutual agreement in writing and signed by the relevant parties.

(c) in the event the Apprentice is disqualified or suspended for a
period of one (1) year or more.

(d) should either the employing Trainer or the Apprentice Jockey be
unable to carry out their duties under the Apprentice Agreement.

(3) Where an Apprentice Agreement is terminated the Apprentice may, with the
written approval of the Committee, apply to be apprentised to another
employing Trainer for a period and under such terms as may be determined
by the Committee.

Visiting Apprentice
Rule 54 [Amended rule to be effective from 1 August 2019.]

Any licensed Visiting Apprentice or a Graduate from a recognized Apprentice training
academy of any of the Associated Clubs wishing to ride in races under these Rules
must apply in writing to the Local Committee, for permission to do so and must be
apprentised to an employing Trainer licensed by the Association or Associated
Club, on a temporary basis, for the period in which he wishes to ride.



PART IX: RACE MEETINGS
Declaration of Runners or Scratching of Entries
Rule 103(5) /Amended rule to be effective from 26 July 2019.]

Notwithstanding this Rule, any horse which has thus been declared to start does not
run in that race the Stipendiary Stewards may exercise the powers specified in Rule
21(1) or Rule 180(1) of the Rules of Racing or refer the matter to the Racing
Stewards. In that event, the Racing Stewards may exercise the powers specified in
Rule 12(1) or Rule 159(1) of the Rules of Racing.

Change of Declared Jockey

Rule 105(3) [Amended rule to be effective from 1 August 2019.]

Should the jockey of a horse engaged and declared in terms of these Rules wish to
be replaced he shall submit his written request, with reasons, to the Stipendiary
Stewards who may authorise a change at their discretion. An Apprentice Jockey
shall submit such a written request through his employing Trainer.

Jockey Weighing Out for Race

Rule 107(10) /Amended rule to be effective from 26 July 2019.]

Notwithstanding these Rules, if a jockey is unable to weigh out at his correct carded
weight, the Clerk of Scales shall report this matter to the Stipendiary Stewards who
may penalize such rider or any other person at fault and order for a more
suitable replacement jockey.

PART XII MISCELLANEOUS

Prejudicial Conduct

Rule 152(6) [Added rule to be effective from 26 July 2019.]

(a) A person bound by these Rules must not:

(i) place a bet on any of the Associated Club’s races with a Non-
Approved Wagering Service Provider; or

(ii} place a bet on any overseas simulcast races operated at the
Associated Clubs with a Non-Approved Wagering Service
Provider; or



(b)

(c)

(d)

(e)

(iii) have a bet placed on his behalf, or otherwise have an interestin a
bet placed, on any of the Associated Club’s races or overseas
simulcast races with a Non-Approved Wagering Service Provider.

Where the Stewards reasonably suspect that a person bound by these
Rules has, or may have placed a bet on any of the Associated Club’s
races or overseas simulcast races with a Non-Approved Wagering
Service Provider:

(i) the Stewards may direct the person to produce forthwith, and the
person must produce forthwith, all relevant information,
documents, betting records and devices, including but not limited
to, the person’s computer, laptop, Ipad, tablet, smart phone,
mobile telephone and all like mobile data storage devices,
instruments or appliances; and

(ii) the Stewards may direct the person to provide forthwith, and the
person must provide forthwith, the Stewards with access to the
account (or accounts) with the Non-Approved Wagering Service
Provider used by or on behalf of the person, including any
username, password or other security information as well as any
username, password or other security information in connection
with the mobile data storage devices, instruments or appliances
mentioned in paragraph b(i) above.

A failure to comply with the Stewards’ direction under paragraph b(i)
and/or (ii} above shall constitute an offence and shall be punishable
under paragraph (d) below.

Any person licensed or registered by the Association may be
disqualified, suspended, fined, reprimanded and/or warned if he
commits an offence under this rule.

For the purpose of this Rule, the phrase “a person bound by these
Rules” or “any person licensed by or registered by the Association”
shall expressly exclude a Jockey who shall remain barred absolutely by
Rule 47 from betting, or having an interest in a bet, on horses racing
under these Rules.



MRA REGULATIONS

PERSONS: LICENCED OR REGISTERED

Apprentices

Regulation 25 [Amended regulation fo be effective from 1 August 2019.]

251

252

25.3

25.4

255

256

257

25.8

An Apprentice Jockey must be apprentised to a Home Based Trainer who
shall act as his employing Trainer.

An Apprentice Jockey must hold an Apprentice Jockey licence issued by the
Club where his employing Trainer is based (Home Club) before he can apply
for an Apprentice Jockey licence at the other Associated Clubs.

The licence period granted by the other Associated Clubs must not exceed
the licence period granted by the Home Club.

An Apprentice Agreement must be signed between the Apprentice Jockey or
his guardian and employing Trainer (Home Based Trainer).

The Apprentice Agreement must provide that the Apprentice's earnings from
races shall be divided in the following proportions; two-thirds to the Apprentice
Jockey and one-third to the employing Trainer.

The Association shall have the right to withhold the Apprentice Jockey's
earnings until the completion of his career as an Apprentice Jockey.

A An Apprentice Jockey shall be required to maintain a minimum sum of
$$20,000/RM20,000.

.2 Any balance in excess of the minimum sum can be withdrawn by the
Apprentice Jockey provided he is above twenty one (21) years of age.

3 Withdrawals under Regulation 25.4.2 can only be made in March,
June, September and December of each year or at such other dates as
may be from time to time notified by the Association, provided that the
aggregate of these dates shall not exceed four (4) times in each
calendar year.

An Apprentice Jockey taking a mount outside his employing Trainer’s stable
must obtain the prior permission of his employing Trainer and approval of
the Stipendiary Steward.

All new Apprentices shall be required to ride at such lengths as to be able to
kick a horse out, ie. to ride 'hands and heels'.



25.9 Permission to use a whip in a race will only be considered after an Apprentice
has ridden at least twelve (12) races.

25.10 An Apprentice Jockey shall be given, by his employing Trainer, at least four
(4) rides per quarter of each year or part thereof provided the Apprentice
has not been suspended.

A Where an Apprentice Jockey is suspended for a period of one (1)
month or less in a year, his employing Trainer shall ensure that
the Apprentice Jockey receives a minimum of at least sixteen (16)
rides for that year.

2 Where an Apprentice Jockey is suspended for a period exceeding
one (1) month in a year, his employing Trainer shall ensure that
the Apprentice Jockey still receives a minimum of tweive (12)
rides for that year or part thereof.

3 An employing Trainer who fails to comply with these regulations

may be fined up to $5,000 for the first violation and fined up to
$10,000 for subsequent violations, by the Stipendiary Stewards.

Jockeys
Visiting Jockey and Visiting Apprentice Jockey Licensing Criteria

Requlation 26.3 [Amended regulation to be effective from 26 July 2019.]

A Applications for a Visiting Jockey licence or a Visiting Apprentice Jockey
licence will be in accordance with the individual Club's rules and conditions.

.2 The Visiting Jockey licence or Visiting Apprentice Jockey icence will be
immediately revoked if the Visiting Jockey or Visiting Apprentice Jockey is
disqualified or suspended for three (3) or more months under these Rules.

Licences, Permits, Registratiohs and MRA Passes

Regqulation 27.5 [Amended regulation fo be effective from 26 July 2019.]

The MRA criteria for the issue of a MRA Pass are set out below in that the applicant:

A Conversant in basic English/Bahasa Melayu.

10



MISCELLANEOQUS

Accident, Injuries and Medical Attention

Regulation 36.8 [Amended regulation to be effective from 1 August 2019.]

When an Apprentice Jockey is below the age of 21, the Apprentice Jockey's
guardian, namely the person who has signed the Apprentice Agreement on behalf
of the Apprentice Jockey, shall also be bound by the MRA Rules of Racing and
Reguiations.

Malayan Racing Association Benevolent Fund (ex Sugden Benevolent Fund)

Requlation 39.1 [Amended regulation to be effective from 1 August 2019.]

The attention of Trainers, Jockeys/ Amateur Riders and Apprentice Jockey is
drawn to the matter of incapacitation allowances payable under the Rules of the
Malayan Racing Association Benevolent Fund.

Schedule of Fees

Requlation 47 [Amended regulation to be effective from 26 July 2019.]

FEES IN FEES IN
S$ RM
1 Registration of Owner Membership 456.00 1,140.00
(From 1 January to 31 December)
2 Registration of Owner Membership 240.00 600.00
(From 1 July to 31 December)
3 Renewal of Owner Membership 456.00 1,140.00
4 Registration of Horse 40.00 100.00
5 Registration of Assumed Name 40.00 100.00
6 Change of Constitution of Assumed Name  40.00 100.00
7 Change of Name of Horse 800.00 2,000.00
8 Change of Name of Horse 400.00 1,000.00
(due to Change of Ownership under
Rule 74(3))

11



10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

Change of Assumed Name

Registration / Renewal of Racing
Colours

Sale of Horse (Transfer)

Registration / Renewal of Licence of
Stable Supervisor/Stable Manager

Registration / Renewal of Licence of
Syce

Registration / Renewal of Licence of
Track Rider

Registration / Renewal of Licence of
Senior Track Rider

Registration / Renewal of Licence of
Farrier

Registration / Renewal of Licence of
Stable Clerk

Registration / Renewal of Licence of
Valet

Application for Licence (Syce, Senior
Track Rider, Track Rider, Farrier,
Stable Clerk, Valet)

FEES IN
S$

40.00

40.00

80.00

40.00

10.00

10.00

20.00

10.00

10.00

10.00

50.00

Application for Licence (Stable Supervisor) 250.00

Application for Licence (Stable Manager)

Registration / Renewal of Licence of
Trainer

Registration / Renewal of Licence of
Assistant Trainer

Application for Licence

(Professional Trainer and Assistant
Trainer)
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500.00

160.00

80.00

800.00

FEES IN
RM

100.00

100.00

200.00

100.00

25.00

25.00

50.00

25.00

25.00

25.00

125.00

625.00

1,250.00

400.00

200.00

2,000.00



25

26

27

28

29

30
31

32

33

34

35

36

37

Application for Licence of Equine
Dentist

Registration / Renewal of Licence of
Equine Dentist

Application for Licence of Equine
Massage Therapist

Registration / Renewal of Licence of
Equine Massage Therapist

Registration / Renewal of
Spelling Station

Registration / Renewal of Horse Fioat

Lodgement of Appeal to Racing
Stewards (under Rule 9(4)(a))

Lodgement of Appeal to
MRA Committee (under Rule 9(4)(a))

Lodgment of Appeal to MRA
Committee (Licensing &
Registration matters)

Lodgement of Appeal to Appeal Panel

(under Rule 9(4){b))

Retrieval of Racing Information for the

past 1 year to current

Retrieval of Racing Information from
the past 5 years to current

Retrieval of Racing Information for

above past 5 years {(maximum
up to past 10 years)
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FEES IN
S$

500.00

40.00

500.00

40.00

100.00

100.00

1,000.00

4,000.00

1,000.00

2,000.00

300.00

500.00

1,000.00

FEES IN
RM

1,250.00

100.00

1,250.00

100.00

250.00

250.00

2,500.00

10,000.00

2,000.00

5,000.00

750.00

1,250.00

2,500.00



